Blini'S

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2000

Blini's kunnen worden geserveerd met verschillende bovenlaagjes. Deze zijn met een laagje roomkaas. Een recept voor 50 stuks. Lekker als borrelhapje.

Deel dit recept

Ingrediënten
* 3/4 kop zelfrijzend bakmeel

* snufje baksoda

* snufje zout

* 1 tl geraspte citroenschil

* 80 ml melk

* 80 ml zure room

* 1 ei, licht geklopt

LAAGJE ROOMKAAS:

* 180 g roomkaas, zacht gemaakt

* 1,25 dl zure room

* 1 el fijngeraspte ui

* 1 el citroensap

* 1 1/2 tl paprikapoeder

* 1/4 tl ZOUT

* 2 el fijngesneden verse peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Zeef meel, bakpoeder en zout in een kom; maak een kuiltje in het midden. Voeg schil, melk, zure room en ei in een keer toe aan het meelmengsel. Klop tot het mengsel glad en vrij van klontjes is. Afdekken met plastic en 20 min. laten staan. 2. Doe steeds een theelepel tegelijk van het mengsel in een licht ingevette koekenpan met anti-aanbaklaag, ongeveer 2 cm uit elkaar; maak er rondjes van 3-4 cm van. 3. Op laag vuur 30 sec. bakken tot de onderkant goudbruin is. Draai ze om, bak de andere kant. Op een bord leggen, afdekken met een theedoek en warm houden. Herhalen met de rest van het beslag, vet zo nodig de koekenpan opnieuw in. LAAGJE ROOMKAAS: klop met een mixer kaas en zure room tot een lichte en romige massa. Voeg ui en sap toe; goed mengen. Voeg paprika, zout en petreselie toe. Klop tot alles goed gemengd is. 5 Smeer, schep of spuit de roomkaas vlak voor serveren over de blini's. Leg er desgewenst stukjes gerookte zalm en een takje dille op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten