1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Barra
  5. Barra

Barra

  • Multi-cultureel, Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-07-2000

Ingrediënten


1 kg. bloem, 500g. fijn gemalen urdi, 6 teentjes knoflook, 11/2 theel. zout, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. baksoda, 1 peper, 2 theel. komijnzaad (djira), 6 jonge tajerbladeren, 1 liter olie.



Hindustaans broodje lekker met shoarmavlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De komijn in een droge koekepan doen en bruin bakken (dat verhoogt de smaak). Een soepel deeg kneden van de bloem met bakpoeder en -soda, de gemalen urdi, de fijngestampte knoflook en pepers, de komijn, zout, gewassen en fijngesneden tajerblad. Het deeg goed kneden en even laten rusten. Als u de baara's gaat bakken vormt u ronde platte koekjes met in het midden een gat en bakt u ze in hete olie goudbruin. Als u zelfrijzende bloem gebruikt, hoeft u geen bakpoeder en soda te gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top