Dahl
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Indiaase soort dikke maaltijdsoep van linzen
Ingrediënten 4 personen
1 ui in stukjes,1 blik tomaten of 4 verse, 1 theelepel gekneusde geroosterde komijnzaadjes, 1 theelepel mosterdzaadjes, 1 klein groen pepertje in stukjes (zaadlijst eruitnemen met plastieken handschoenen), 1/3 theelepel asafoetida (hing)=duivelsdrek (faculatatief), olie, 150 gram rode linzen, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel kurkuma, groenten naar keuze: okra en spinazie , courgettes en paprika, bloemkool en pompoen, prinsessen en spinazie etc.Bereidingswijze
Ui aanbraden, mosterdzaadjes toevoegen de rest van de kruiden en de tomaten .Linzen toevoegen en de groenten naar keuze, en alles laten gaarworden tot de linzen uiteenvallen.(rode linzen zijn na een kwartiertje al gaar). In wat olie 2 teentjes knoflook fruiten (niet laten aanbakken of hij wordt bitter) en over de dahl gieten . versieren met koriander of peterselie;
Serveertip
Met indiaas brood( roti, puri, naan ,chapati)