Dahl

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Indiaase soort dikke maaltijdsoep van linzen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui in stukjes,1 blik tomaten of 4 verse, 1 theelepel gekneusde geroosterde komijnzaadjes, 1 theelepel mosterdzaadjes, 1 klein groen pepertje in stukjes (zaadlijst eruitnemen met plastieken handschoenen), 1/3 theelepel asafoetida (hing)=duivelsdrek (faculatatief), olie, 150 gram rode linzen, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel kurkuma, groenten naar keuze: okra en spinazie , courgettes en paprika, bloemkool en pompoen, prinsessen en spinazie etc.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ui aanbraden, mosterdzaadjes toevoegen de rest van de kruiden en de tomaten .Linzen toevoegen en de groenten naar keuze, en alles laten gaarworden tot de linzen uiteenvallen.(rode linzen zijn na een kwartiertje al gaar). In wat olie 2 teentjes knoflook fruiten (niet laten aanbakken of hij wordt bitter) en over de dahl gieten . versieren met koriander of peterselie;

Serveertip

Met indiaas brood( roti, puri, naan ,chapati)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bizie_lizie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten