Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wijngaardslakken met Westmalle Dubbel

Wijngaardslakken met Westmalle Dubbel

Door: watdepotschaft

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-07-2000

Ingrediënten 4 personen


24 middelgrote wijngaardslakken (uit pot of blik), 6 el roomboter, 4 el fijngehakte peterselie, 1 tl fijngekneusde zwarte peperkorrels, 4 el kippenbouillon, 1 eidooier, 4 plakjes bladerdeeg van 10x10 cm, 1/2 flesje Trappist Westmalle Dubbel, zout naar smaak


Verder heb je nodig


4 ovenvaste kommen


Zeer decoratief en lekker voorgerecht: kommetjes met een dakje van bladerdeeg, waaronder de slakken verstopt zitten. Bron: www.biercuisine.nl - recept van Han Hidalgo

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

In een mengkom boter, peterselie en peperkorrels vermengen. Dit mengsel verdelen over vier ovenvaste kommen. De slakken laten uitlekken en over dit mengsel verdelen. Tenslotte 1 el bouillon en 2 el van het bier hierover gieten.Eidooier goed loskloppen en de buitenrand van de kommen ermee insmeren. De plakjes bladerdeeg over de bovenkant van de kommen plooien en aan de buitenrand vastplakken. De bovenkant van het deeg met de rest van de eidooier bestrijken.Ovenstand terugzetten op 170 graden en de kommen 15-20 minuten in het midden van de oven plaatsen.Zo warm mogelijk serveren met warme toast of ciabattabrood.

Serveertip

Drink er een glas Westmalle Trappist Dubbel bij (op keldertemperatuur).



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top