Knolraapjes met beenham en bier

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-07-2000

Grimbergen Blond is het bier dat in dit recept gebruikt wordt. Ik plaats het onder de voorgerechten, maar ook als bijgerecht of bij een lunch/brunch is deze gegratineerde schotel erg lekker. Bron: www.biercuisine.nl - recept van Han Hidalgo

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g knolraapjes, 200 g gekookte beenham (aan een stuk), 1 ui, 1 el grove mosterd, 2 el zonnebloemolie, 2 el roomboter, 4 el geraspte pittig belegen kaas, 1 dl kippenbouillon, 1 flesje Grimbergen Blond (30 cl), 1 dl slagroom, 2 el fijngehakte peterselie, peper uit de molen, zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Bereidingswijze

De knolraapjes schillen en in blokjes snijden. Een mengsel van zonnebloemolie en roomboter verhitten in een koekenpan met anti-kleeflaag en hierin de blokjes knolraap en de fijngesneden ui al roerend om en om bakken, totdat de ui glazig is geworden. Hittebron verlagen, bouillon en ruim de helft van het bier erbij doen en in 20 minuten zacht stoven. Aan het einde van de stooftijd mosterd, in reepjes gesneden beenham en slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Het raapjesmengsel overdoen in een ovenvaste schaal, bevochtigen met de rest van het bier en de geraspte kaas erover strooien. De ovenstand terugzetten op 160 graden en de schaal gedurende 15 minuten in het midden van de oven plaatsen tot een egaal goudbruin korstje verschijnt.
Verdeel het gerecht over de voorverwarmde borden en garneer met peterselie.

Serveertip

Uiteraard drink je hier een goed gekoelde Grimbergen Blond bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten