10 plakjes bladerdeeg, 500 gram rundergehakt, 500 gram spitskool, 1 of 2 uitjes, sambal, cayennepeper, chilipoeder, zout, ketoembar, laos, paprikapoeder,ketjap manis, kerriepoeder, nootmuskaat en een eitje
Oven, kwastje voor het ei te bestrijken
Broodjes van bladerdeeg gevuld met pittig gehakt
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bak in een pan een uitje fijn gesneden, voeg het gehakt toe en bak het lekker rul, doe nu de spitskool erbij en bak het lekker door elkaar, voeg de sambal een scheut ketjap manis en de kruiden toe (naar smaak). Schep op elk plakje bladerdeeg een lepel gehaktmengsel, plak nu het bladerdeeg dicht, bestrijk het met wat eiwit voor de glans, stop de broodjes ca 20-25 minuten tot ze mooi bruin zijn in de oven.
En klaar zijn de heerlijke broodjes.
Voor extra pikant, serveer er een beetje Vietnamese saus bij.Heerlijk!!!
redsonja 29-08-2000
mjammie lekker hoor dit lekkere gehakt broodje.
ik heb hem nu al twee keer klaar moeten maken van de kids ze zijn er hier gek op .
bedankt voor je heerlijke recept !!!!!!!!
je staat daarom ook bij mij onder mijn favorieten recepten .
klasse
groetjes "red sonja"
orphan 27-08-2000
gaat t proberen..mmm goetjes
orphan 27-08-2000
gaat t proberen..mmm goetjes
cobysmul 01-08-2000
je pittig gehakt broodje zijn heerlijk
wij hebben ze 2 keer met een heel ei gestreken.
dan kregen ze een mooier kleur
groetjes coby