1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rettich Rauwkost

Rettich Rauwkost

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 rettich van ca 250g
1 jonge komkommer van ca.250g
2 eetl.gare gort
enkele blaadjes kropsla

nodig voor dressing:
2 eetl.witte wijnazijn
snufje suiker
snufje zout
versgemalen witte peper
1 eetl.maiskiemolie

voor garnering:
reepjes sharon
gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Rasp.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil,was en droog de rettich en rasp de knol grof
was en droog de komkommer er rasp deze ongeschild eveneens grof

Bereidingswijze

Meng de rettich met de komkommer en de gare gort
maak een dressing van genoemde ingredienten en schep deze door het rettichmengsel
schik enkele schoongemaakte en gedroogde blaadjes kropsla op een passende schaal
schep hierop de salade en garneer met de reepjes sharon en gehakte peterselie

Serveertip

Serveren bij vis met gekookte aardappelen en een botersaus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elieze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elieze
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top