1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Polpettine

Polpettine

Door: bolleken

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2000

Ingrediënten 6 personen


2 el gedroogd eekhoorntjesbrood - 15 cl heet water - 500 gr mager rundsgehakt (tartaar) - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 4 el fijngehakte peterselie - 3 el fijngesnipperde basilicum (de blaadjes op elkaar leggen, oprollen zoals een sigaar en in fijne reepjes snijden, niet hakken anders wordt het zwart) - 1 ei - 6 el paneermeel - 2 el geraspte parmezaan - versgemalen zwarte peper en zout - 4 el olijfolie - 1 middelgrote ui, fijngehakt - 5 cl droge witte wijn - Grofgehakte platte peterselie ter garnering



"Vleesballetjes met gedroogd eekhoorntjesbrood", worden meestal gegeten als antipasti, maar kunnen evengoed als hoofdschotel gegeven worden met rijst of pasta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in het heet water gedurende 15 minuten. Knijp het uit en hak het fijn. Filter het weekwater door een stukje kaasdoek en bewaar het.

Bereidingswijze

Meng het ei met de chapelure in een slakom. Voeg er het vlees, het eekhoorntjesbrood, de knoflook, de aromatische kruiden, de parmezaan, peper en zout bij en kneed goed door elkaar met de handen. Vorm van dit mengsel balletjes van 3,5 cm diameter. Verwarm de olie in een grote sauteerpan en laat daarin de ui glazig stoven. Verhoog het vuur en leg er de balletjes in. Rol ze regelmatig rond om gelijkmatig goudbruin te kleuren. Giet er na 5 minuutjes het weekwater van de paddestoelen bij en laat nog 5 a 8 minuten zachtjes, onder af en toe omroeren, sudderen. Neem de balletjes uit de pan en leg ze op een voorverwarmde serveerschotel. Blus de pan met de wijn, roer de aanbaksels goed los en laat 1 minuutje inkoken.

Serveertip

Giet de saus over de balletjes, strooi er de gehakte peterselie over, versier met een takje platte peterselie en serveer meteen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top