glutenvrije zandcake

  • Belgisch, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2000

lekkere cake zonder bloem

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr. zachte boter, 280 gr. gezeefde bloemsuiker, 4 eieren, merg van 1 vanillestokje, 2 eetlepels rum, 280 gr. ma?zena, 1 mespuntje bakpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
klopper, grote kom, bakvorm (30 x 11 cm), oven

Voorbereiding

eiwit van het geel scheiden.

Bereidingswijze

De zachte boter geleidelijk gladroeren in 5 a 6 minuten. Vervolgens voorzichtig de bloemsuiker, eidooiers, vanillestokje en rum toevoegen. Het bakpoeder onder de ma?zena vermengen en dit geleidelijk onder het beslag roeren. De eiwitten stijfkloppen en onder het deeg scheppen.
Het deeg in een ingevette, met ma?zena bestoven bakvorm doen, gladstrijken.
De vorm in een voorverwarmde oven (160-180?C) plaatsen gedurende 70 a 80 minuten.
De cake in de vorm laten afkoelen.

Serveertip

eventueel bestrooien met bloemsuiker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anton60m avatar
anton60m 11-03-2002

Het zijn heel lekkere recepten. Groetjes Anton

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten