1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagna
  6. Lasagna

Lasagna

Door: mariekie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2000

Ingrediënten 4 personen


3 a 4 uien
1 courgette
1 rode paprika
1 doosje champignons
2 blikken gepelde tomaten
1 pak tomatenpuree
500 gram gehakt
oregano
2 tenen knoflook
3 laurierblaadjes
lasagnabladen
1 pakje bescamelsaus van Grande Italia
melk
geraspte kaas
olijfolie
100 gram bacon
glaasje rode wijn


Verder heb je nodig


1 grote braadpan
1 steelpannetje
1 grote ovenschaal
soeplepel, mes


Een echt Italiaans ovengerecht met verse groente en pasta. Ook goed vegetarisch te bereiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper alle groenten (ui, courgette, paprika, champignons)

Bereidingswijze

Verhit een dun laagje olijfolie in de grote Braadpan. Bak hierin de gesnipperde ui, courgette, paprika en champignons. Rul nu het gehakt mee tot het gaar is (kan eventueel ook apart in een koekepan en dan later toevoegen).Voeg de 2 blikken gepelde tomaten en de tomatenpuree toe. Roer de oregano, de laurierblaadjes en een scheutje rode wijn erdoor. Zout, peper en knoflook op smaak toevoegen.
Maak de besciamelsaus en snijd de bacon in reepjes. Vergeet niet af en toe in de suas te roeren.
Pak de ovenschaal en schep met de soeplepel een dun laagje suas op de bodem. Lasagnabladen eroverheen, weer een paar scheppensaus, lasagnabladen etc. tot de schaal bijna vol is. Genoeg ruimte overlaten want de bacon en de besciamelsaus komen er nog bovenop. Daaroverheen de geraspte kaas en dan zo'n 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden of gasoven stand 5) gaar laten worden. Eet smakelijk.

Serveertip

Lasagna is heerlijk met een goede rode wijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top