1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Madeleines

Madeleines

Door: combi_kaatje

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-07-2000

Ingrediënten


100 gr.boter of margarine op kamer temperatuur.
100 gr.suiker.
2 eieren.
100 gr.bloem.
1/2 theel.bakpoeder.
2 eetl.abrikozenjam.
1 eetl.water.
50 gr.geraspte kokos.


Verder heb je nodig


10-12 vormpjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de boter,de suiker,de eieren,de bloem en het bakpoeder in een kom en klop alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de ingevette bakjes.
Zet de vormpjes op de draaitafel in de oven.
Bak ze 20 minuten op TURBO (200*C).
Haal de cakes uit de bakjes en laat ze afkoelen op een rooster.
Vermeng de jam en het water in 1 minuut op MICROWAVE HIGH.
Bestrijk hierna elke madeleine met jam en rol ze door de kokos.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van combi_kaatje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top