Lancashire hotpot

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2000

Een klassieke stoofschotel voor een herfstige dag... (NB oventijd niet meegerekend)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. magere lamslappen, 2 volle eetl. bloem, 2 grote uien, 3 stelen bleekselderij, 1 winterwortel, 250 gr. champignons, 4 tot 6 grote vastkokende aardappelen, olie om in te vetten, 50 gr. boter, 1 takje verse of 1/2 theel. gedroogde tijm, 2 eetl. tomatenpuree, 0,5 l vleesbouillon, uit een pot of van een tablet, 1 eetl. Worcestershiresauce, zout en vergemalen peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de lamslappen in flinke blokken van 3x3 cm. Haal ze door de bloem. Schud de overtollige bloem af en bewaar. Snipper de uien grof. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de geschapte winterwortel in plakjes. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Borstel de aardappelen goed schoon en snijd in plakken van krap 0,5 cm. dik. Dit kan ook met de kaasschaaf.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden C. Vet een ovenschaal met deksel of een braadslee in met olie. Verhit de boter in een pan en braad het vlees rondom aan. Schep het uit de pan en laat de ui, de bleekselderij, de wortel, de champignons en de tijm in het achtergebleven braadvet omscheppend ca. 5 minuten bakken tot de groenten beginnen te kleuren. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Bestrooi met de resterende bloem en laat kort meebakken. Roer er scheut voor scheut de bouillon door. Breng op smaak met de Worcestershiresauce en wat zout en peper. Schep er het vlees door. Schep het groentenvleesmengsel in de schaal en dek dakpansgewijs af met de aardappelplakjes. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet 1 uur en 30 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het deksel of de folie, bestrijk de aardappelen met wat olie of gesmolten boter en laat ze in 20 a 30 minuten mooi bruin kleuren. Traditioneel wordt er gestoofde rode kool bij gegeten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rae avatar
rae

Doorsturen

Home Recepten