Turkije: manti

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2000

Zelfgemaakte gevulde deegkussentjes met knoflook-yoghurt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram bloem, 1 ei, 250 gram lamsgehakt, 1 ui, 1 bosje peterselie, 300 gram Turkse yoghurt, 4 knoflookteentjes, 4 eetlepels boter, zout, versgemalen peper, rode Turkse peper (te koop bij de Turkse supermarkt onder de naam kirmizi biber) of anders paprikapoeder.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kneed de bloem met het ei en wat weater tot een glad deeg. Bedek het deeg met een natte theedoek en laat het een half uurtje rusten op een warme plek. Snijd de ui in stukjes en bak dit samen met het gehakt in 2 eetlepels boter gaar. Breng op smaak met gehakte peterselie, zout en peper. Verdeel het deeg in twee gelijke proties op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een dikte van 2 mm. verdeel het uitgerolde deeg in vierkantjes van 3 cm. Verdeel het vleesmengsel over de helft van de vierkantjes, maak de randjes vochtig met water en plak de andere helft van het deeg erop. Druk de randjes goed dicht!
Kook de manti in zout water totdat ze naar de oppervlakte komen drijven (dit duurt ongveer een kwartier) en draai dan het gas laag.
Pers de knoflook uit boven de yoghurt met een beetje zout en klop dit goed door. Smelt 2 eetlepels boter en doe hier de rode peper of paprikapoeder bij. Wegzetten.
Laat de mati uitlekken en doe ze in borden. Giet hier de knoflookyoghurt over en dan een beetje van de gesmolten boter met rode peper.

Laatste reacties

patty07 avatar
patty07 15-06-2011

Heerlijk recept dit! Alleen had ik nog wel een vraag: - hoeveel water moet er bij? - hoeveel zout of peper moet ik er bij doen? - welke boter moet ik gebruiken? alvast super bedankt!!

nora-lee avatar
nora-lee 11-06-2004

toppie, EINDELIJK het goedew recept en heeeerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten