Ajam ketjap sjeeny

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een recept wat simpel te maken is, en heel erg LEKKER EN

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kilo kipkarbonade
4 uien
4 tot 5 tenen knoflook
zout
cayenepeper
1 ons bak boter
een flinke scheut ketjap.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan
houten lepel

Voorbereiding

Uien in ringen snijden
de kipkabonade wassen en droogdeppen en de vel er afhalen.

Bereidingswijze

De kip inwrijven met zout en cayenepeper (niet te zuinig met de peper zijn)
De boter licht bruin laten worden
en de kip er bij doen en lichtbuin laten braden braden.
Uien erbij doen en omscheppen.
De knoflook er boven uitpersen en ook er door heen roeren.
dan de ketjap er bij doen.
alles voorzichtig omscheppen
en lekker op een laag vuurtje laten smoren.
tot het van het bot loslaat (zo`n 40 minuutjes) tussen door omscheppen.

Serveertip

Lekker met surinaamse rijst en Sajoer boontjes en een frisse komkommer salade.
En natuurlijk sambal!!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sjeeny avatar
sjeeny

Doorsturen

Home Recepten