visterrine met zalm

  • Buffet
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2000

Terrine

Deel dit recept

Ingrediënten
2 uien gesnipperd - 2 el. zonnebloemolie - 500 gr - kabeljauwfilet - 2 limoenen - zout - versgemalen peper - 1 dl. Bulgaarse yoghurt - 1 el. kerrie - 2 eieren (gesplitst) - 200 gr. zalmfilet - 1 dl. room - 1 el. gehakte peterselie - 2 el. gehakte bieslook - ijsberg- of friseesla
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150?C. Braadslede voor helft met water vullen en in de oven warm laten worden.
In koekenpan de uien glazig bakken en af laten koelen. De kabeljauw in blokjes snijden. Een van de limoenen afwassen, drogen, schil afraspen, beide vruchten uitpersen. Zalmfilet in repen snijden, met helft van limoensap omscheppen.
kabeljauw en uien in kom van de keukenmachine doen. Met rest van limoensap, geraspte limoenschil, zout, peper, yoghurt, kerrie en eidooiers pureren. Doe de vispuree in een kom.
Eiwitten en slagroom (niet samen) stijfkloppen en door de vispuree spatelen. Met olie cakevorm invetten. Helft van de vispuree erin scheppen. Helft van de peterselie en bieslook erover verdelen. Zalmfilet erop leggen, met rest van kruiden bestrooien. Rest van vispuree erop scheppen, bovenkant gladstrijken. Ingevet stuk aluminiumfolie erop leggen. Cakevorm in braadslee zetten. Visterrine in ca. 90 minuten in midden van oven laten gaar worden. Af laten koelen. Op een passende schaal een bedje van fijngesneden ijsbergsla of friseesla leggen. De terrine hierop storten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten