Zalm Met Sla En Botersaus Met Honing

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-07-2000

hier vind je verschilende recepten over vis!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


600 gr Atlantische zalmfilet
4 jonge wortelen
4 ijskegels
8 radijzen
2 rapen
25 gr boter
peper en zout

Voor de saus:
--------------

1 el acaciahoning
het sap van 1 limoen
150 gr boter
enkele takjes citroenmelisse
witte wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rookdoosje

Voorbereiding

De zalm in vier gelijke porties verdelen, kruiden met peper en zout en roken in het rookdoosje.
Bij gebrek aan een rookdoosje kunt u de zalm 20 minuten laten garen in een oven op 180?C
(de zalmporties in een vuurvaste beboterde schaal leggen, kruiden met peper en zout, besprenkelen met witte wijn en afdekken met alufolie) en net voor serveren even onder de hete grill laten kleuren.

Bereidingswijze

De wortelen, ijskegels en rapen in olijfvorm bijsnijden. De radijsjes in de lengte in
tweeen snijden.
De groenten stomen in een vergiet boven een pan met gezouten kokend water. EEns de groenten gaar zijn, ze door wat gesmolten boter rollen, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Voor de saud: de honing opwarmen in een pannetje, het citroensap toevoegen, goed mengen en van het vuur de koude klontjes boter eronder mengen. Op het laatst de fijngesneden citroenmelisse bijvoegen. De saus niet meer laten koken.
De nog warme porties zalmfilet in het midden van warme borden leggen, de gestoomde groenten er rond schikken en de saus ertussen lepelen. Garneren met een toefje citroenmelisse.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten