Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zalm
  5. Zalm Met Sla En Botersaus Met Honing

Zalm Met Sla En Botersaus Met Honing

Door: aline_e

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-07-2000

Ingrediënten 4 personen




600 gr Atlantische zalmfilet
4 jonge wortelen
4 ijskegels
8 radijzen
2 rapen
25 gr boter
peper en zout

Voor de saus:
--------------

1 el acaciahoning
het sap van 1 limoen
150 gr boter
enkele takjes citroenmelisse
witte wijn


Verder heb je nodig


Rookdoosje


Hier vind je verschilende recepten over vis!

Ontdek meer:

Voorbereiding

De zalm in vier gelijke porties verdelen, kruiden met peper en zout en roken in het rookdoosje.
Bij gebrek aan een rookdoosje kunt u de zalm 20 minuten laten garen in een oven op 180?C
(de zalmporties in een vuurvaste beboterde schaal leggen, kruiden met peper en zout, besprenkelen met witte wijn en afdekken met alufolie) en net voor serveren even onder de hete grill laten kleuren.

Bereidingswijze

De wortelen, ijskegels en rapen in olijfvorm bijsnijden. De radijsjes in de lengte in
tweeen snijden.
De groenten stomen in een vergiet boven een pan met gezouten kokend water. EEns de groenten gaar zijn, ze door wat gesmolten boter rollen, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Voor de saud: de honing opwarmen in een pannetje, het citroensap toevoegen, goed mengen en van het vuur de koude klontjes boter eronder mengen. Op het laatst de fijngesneden citroenmelisse bijvoegen. De saus niet meer laten koken.
De nog warme porties zalmfilet in het midden van warme borden leggen, de gestoomde groenten er rond schikken en de saus ertussen lepelen. Garneren met een toefje citroenmelisse.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aline_e
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top