1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Tabouleh
  5. Tabouleh

Tabouleh

  • Turks, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2000

Ingrediënten 4 personen


Bulgur couscous (1 koffiekop), 1 bos grote platte peterselie, 1 stengel selderij, 2 groene Turkse paprika's, 1 bos koriander, knoflookui ( 1 zakje) of normale knoflook (2 teentjes), 1 eetl. komijnzaad (djinten), rode hete paprikapoeder 1 eetl., zout 1 eetl., citroensap (v. 2 citroenen), 5 eetl. olijfolie, tomatenpuree (uit blikje of tube


Verder heb je nodig


Pan, vergiet, spatel, mes.


Een salade van couscous met veel verse groene kruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De couscous volgens het pak klaarmaken en af laten koelen. De peterselie, selderij, koriander, knoflookui en paprika wassen en HEEL fijn snijden. Deze kruiden goed door de afgekoelde couscous mengen. Dan de djinten, het zout en de hete paprikapoeder (verbrijgbaar bij toko) toevoegen. Tot slot olijfolie erdoorheen mengen met de tomatenpuree en het citroensap. Alles goed mengen en klaar is deze natuurlijke, gezonde en smaakvolle salade.

Serveertip

Bij heel warm zomerweer is deze salade heerlijk licht zonder andere gerechten maar smaakt ook heerlijk als bijgerecht bij bijv. gamba's, tapas en andere pittige gerechtjes of bij een BBQ.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingrid_isa


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingrid_isa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top