Basisrecept Pizzabodem en Foccaccia

  • Italiaans, Brood
  • 30-60 min.

Met dit basisrecept kan je twee overheerlijke pizza's maken. Ook kan er je een lekker gevuld Italiaans brood van bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
3 zakjes Gist. 800 gr Bloem. 2 kopjes Lauw Water. Olijfolie. Zout. Suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote mengkom. 2 Pizzavormen (of een andere grote ovenschaal)

Voorbereiding

Verwarm de mengkom even met warm water. Voeg dan de 2 kopjes water toe en laat hierin de gist in oplossen. Snufje suiker toevoegen en even laten staan (5 minuten) tot het gist schuimt.

Bereidingswijze

Roer met een houten lepel beetje bij beetje 600 gr meel toe aan de gistoplossing, tot er een deegbal ontstaat die van de kom begint los te komen. Kneed dan de overige meel door de bal, tot een soepel deeg ontstaat. Vet de schaal een beetje in met wat olijfolie en dek deze af met een lauwvochtige doek. Laat zo'n 50 minuten rijzen op een warme plaats.
Kneed de bal nogmaals door. Maak hier dan 2 gelijke deegballen van. Vet een van de pizzavormen in met olijfolie en bekleed deze met het deeg. De bodem is nu in principe klaar om bepizzaat te worden. Mocht je van een krokante bodem houden, zet deze dan eerst even zo'n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Serveertip

Ook lekker om een gevuld italiaans brood van te maken. Voeg een beetje zout en in kleine stukken gesneden gedroogde tomaten, olijven, verse basilicum en/of knoflook toe en bak dit 15 tot 20 minuten in een oven op 200 graden. Pizzavarianten vind je op mijn pagina

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heresannie_too avatar

Doorsturen

Home Recepten