Indische Bruine Bonensoep

  • Indonesisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Indische Bruine Bonensoep

    Indische Bruine Bonensoep

    Indische Bruine Bonensoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje boemboe nasi-goreng (50 gram), 1 winterpeen, circa 200 gram, 1 bami-pakket 500 gram, 2 eetlepels olie, 1 blik hollandse bruine bonen circa 840 gram, 4 volle eetlepels boemboe sate, 2 vleesbouillon tabletten, 1/2 theelepel sambal oelek, 2 eetlepels ketjap manis, evtueel 300 gram kipfilet in reepjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In kommetje boemboe nasi-goreng in 1,5 deciliter heet water circa 10 minuten laten weken.
Intussen winterpeen schoonmaken, wassen en in stukken van circa 4 centimeter snijden.
Stukken in lengte in luciferreepjes snijden.
Peper uit bami-pakket halveren, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
In soeppan olie verhitten.
Boemboe nasi-goreng met weekvocht, wortel, peper, ui, prei, en kool uit bami-pakket evtueel samen met kipfilet ongeveer 4 minutem al omscheppend bakken.
Toevoegen: Bonen met vocht, boemboe sate en 1,5 liter water. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
Aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes laten koken. Tauge uit bami-pakket erdoor roeren en circa 1 minuut meeverwarmen.
Op smaak brengen met sambal en ketjap.

Serveertip

Serveren met kroepoek.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

devriesere avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten