1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Ierse Bietenschotel

Ierse Bietenschotel

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 pond gekookte bietjes, 1 pond rundergehakt, 1 pond gekookte gestampte aardappels, 1 ui, 4 eieren 2 deciliter slagroom, 125 gram roomboter, zout, peper en worchestersaus.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bieten schillen, raspen en samen met gehakt mengen.
Ui fruiten in hapjespan, bietenmengsel erbij doen samen met de aardappels en knapperig rul bakken. (wel gaar).
Op smaak brengen met vrij veel zout, peper en worchestersaus.
In een ingevette ovenschaal doen. Roomboter smelten in steelpan, slagroom erdoor roeren. Mengsel over bietenprut schenken.
In de oven ongeveer 25 minuten op 200 graden bakken. 4 spiegel- eieren bakken en erbij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van devriesere


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van devriesere
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top