Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : Gemarineerde sardines

Tapa : Gemarineerde sardines

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2000

Ingrediënten 8 personen


1 kg kleine sardines, schoongemaakt, met kop eraan - zout - bloem om te bestuiven - 2 dl olijfolie - 6 teentjes look, gepeld - 2 dl rode wijnazijn - 2 dl droge witte wijn - 2 dl visbouillon (vers of van geconcentreerde visfond van Garde d'Or, zie mijn favoriete produktrecensies) - 2 blaadjes laurier - 1/4 tl tijm - 6 peperkorrels - schijfjes citroen


Verder heb je nodig


Een ondiepe Spaanse aardewerken kom of cazuela


"Sardinas en escabeche". Lang geleden, toen er nog geen koelkasten waren, was escabeche een praktische manier om bederfelijke waren te bewaren. In Spanje is deze manier van bewaren een van de beste en meest gebruikte bereidingswijzen voor sardines - en nog altijd net zo gemakkelijk als in het verleden, omdat het gerecht al een week van tevoren klaargemaakt kan worden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de vissen aan binnen- en buitenkant met zout en bestuif ze met bloem. Verhit 1/3 van de olie in een Braadpan met 1 teentje knoflook en bak hierin de sardines zachtjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Schik de vis in een cazuela en gooi de knoflook weg. Verhit de resterende olie in de pan en fruit daarin de overgebleven 5 teentjes knoflook tot ze goudbruin zijn. Roer er dan de wijnazijn, wijn, visbouillon, blaadjes laurier, tijm, peperkorrels en zout door. Laat dit een paar minuten koken om de vloeistof te laten verdampen en de zuivere smaak van wijnazijn en wijn terug te krijgen. Af laten koelen en over de vis schenken. Schik de schijfjes citroen erop, laat het gerecht volledig afkoelen en zet het afgedekt minstens 2 dagen in de koelkast.

Serveertip

Serveer op kamertemperatuur en geef er blokjes tomaat, zwarte olijven en knapperig brood bij om te dippen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top