Voor 2 personen:
300 gram rundergehakt
400 gram groente (bv macaroni pakket)
champignons,prei wortel,tomaat,paprika,bloemkool, broccoli
peper en zout
paprika
geraspte kaas
Hoge pan
magnetron / oven
messen
spatel
Wanneer men verse groente gebruikt van te voren goed wassen.
Snij de groente in plakjes en in blokjes
Doe de rundergehakt in de pan (zonder boter).
Zet de pan op hoog vuur en voeg hier het rundergehakt aan toe.(voeg geen!! boter toe)
maak het gehakt los met een spatel tot het gaar is.
Voeg hierna de groente toe en zet het vuur lager.Voeg hier naar eigen smaak peper en zout toe en evt. paprika poeder.
Laat dit alles 5 minuten op laag vuur gaar worden.
Snij ondertussen de parika door midden een haal de pitjes en de witte vliesjes er uit(anders kan de smaak bitter worden)
Vul de paprika met de groente tot deze goed gevuld is.
Strooi hier de geraspte kaas over.
Zet de paprika /- 3,5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Warm ondertussen de overgebleven groente en gehakt op laag vuur weer op.
Leg de paprika op het bord en serveer het overgebleven ernaast met evt. naar smaak ketchup.
Je kunt ook de gehakt achterwege laten en de paprika alleen vullen met groente en hier bij witvis doen (bv. koolvis)
orphan 21-02-2005
Heb je recept gisteren gemaakt en is echt een topper. Heb alleen wel voorkeur voor de rode paprika om te gebruiken deze is iets zachter van smaak.