Tapa : Mosselen in escabeche

  • Spaans, Borrelhapje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-07-2000"Mejillones en escabeche". Deze marinade van mosselen is zeer gekruid en wordt gekookt (daarom heet het ook een escabeche in plaats van een "vinagreta"), waardoor de mosselen een heerlijk rijk aroma krijgen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kleine wortel, geschrapt, in dunne lucifergrote reepjes - 2 dl witte wijn - 24 grote mosselen - 1,5 dl olijfolie - 8 teentjes knoflook, gepeld - 1/4 tl pimenton paprikapoeder - 1/4 tl tijm - 2 blaadjes laurier - 1/4 tl oregano - 2 kruidnagels - zeezout - vers gemalen peper - 6 cl rode wijnazijn - 2 augurken in dunne lucifergrote reepjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Om de wortel te marineren de reepjes in het vocht van een pot augurken leggen en een nacht afgedekt in de koelkast laten staan. Verhit de wijn in een pan, leg de mosselen erin, doe een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Haal de mosselen uit de pan als ze opengegaan zijn. Doe het mosselvlees in een schaal en gooi de schelpen weg. Houd 1,5 dl van het kookvocht achter, als het meer is, kook het in en filter het door een kaasdoek. Veeg de braadpan schoon, verhit de olie en fruit hierin de knoflook tot deze licht goudbruin is. Schep hem uit de olie en doe hem bij de mosselen. Draai dan de warmtebron uit en roer paprikapoeder, tijm, laurierblaadjes, oregano, kruidnagels, zout en peter door de olie. Voeg de wijnazijn en het achtergehouden, gefilterde kookvocht van de mosselen toe. Laat dit zonder deksel 5 minuten zachtjes pruttelen. Laat de saus een paar minuutjes afkoelen en schenk deze over de mosselen. Schep de augurk- en wortelreepjes erdoor en zet de schaal afgedekt een nacht in de koelkast.

Bereidingswijze

Twintig minuten voor het opdienen uit de koeling halen.

Serveertip

Deze tapa serveren in individuele cazuelitas met knapperig vers stokbrood om te dippen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten