Hemelse Modder

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2000

heerlijke chocolademousse zoals je het zelden proeft. even niet aan de lijn denken!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 gram pure chocolade
10 eieren
50 gram boter
100 gram suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
pan

Bereidingswijze

Het is belangrijk dat je precies de goede volgorde aanhoudt; dan krijg je luchtige mousse; anders zakt hij inelkaar.

1. de tien eidooiers kloppen met de suiker en de boter.
2. de chocolade smelten met twee eetlepels water. (au bain marie of in pannetje)
3. eiwit stijf kloppen in een koude vetvrije schaal.
4. de gesmolten chocolade mengen met het dooiermengsel.
5. het schuim voorzichtig bij het chocolademengsel scheppen.
6. in de koelkast zetten voor minstens twee uur.

Serveertip

- bolletjes chocolademousse met slagroom en witte chocoladekrullen.
- met ijs en chocoladesaus.

Laatste reacties

chimaera avatar
chimaera 31-07-2000

Tamara, dit was echt heeeeeeel erg genieten! Heb je nog meer van die lekkere nagerechten, of mag ik ze bij jouw thuis komen proeven samen met Joost??

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten