1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : Mosselen in kervelsaus

Tapa : Mosselen in kervelsaus

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2000

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie - 2 sjalotten, fijngesneden - 1,5 el bloem - 2 dl witte wijn - 1 tl Dijon mosterd - 1 el verse kervel, fijngehakt - vers gemalen witte peper - zout - 24 grote mosselen - vers citroensap


Verder heb je nodig


Een ondiepe aardewerken casserola of cazuela


"Mejillones Cantabria". Een heerlijk geurige saus van sjalotten en kervel, een kruid uit de peterseliefamilie dat de Romeinen al gebruikten, maakt deze mosselen uit Cantabia, aan de Noordkust van Spanje, opwindend anders en ongelooflijk lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de cazuela en fruit hierin de sjalotten tot ze zacht zijn. Roer er de bloem door, laat dit een minuut bakken en voeg dan langzaam de wijn, mosterd, kervel, peper en een beetje zout toe. Doe het deksel op de cazuela en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe de mosselen in de saus, dek de schaal af en laat dit koken tot de mosselen opengaan.

Serveertip

Haal de mosselen uit de schelp, leg ze in een voorverwarmde schaal, giet er de saus over en druppel er wat versgeperst citroensap overheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top