1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : Knoflookgarnalen

Tapa : Knoflookgarnalen

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2000

Ingrediënten 4 personen


225 gr kleine garnalen, gepeld - zeezout - 4 el extra-virgin olijfolie - 3 teentjes knoflook, gepeld en grofgehakt - 1 klein blaadje laurier - stukje van 2,5 cm gedroogde rode chilipeper, van zaad ontdaan - 1 el fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


1 ondiepe cazuela en 4 cazuelitas


"Gambas al ajillo". Garnalen in knoflooksaus behoort tot de klassiekers van de Spaanse tapas en geeft maar weinig ruimte tot variaties zonder afbreuk te doen aan de eenvoud. Gebruikt u diepgevroren garnalen (de meeste garnalen die in de supermarkt verkrijgbaar zijn, zijn bevroren en ontdooid), dan is het belangrijk de garnalen goed te zouten met zeezout en ze een paar minuten te laten staan alvorens ze verder te verwerken, zodat het zilte aroma terugkomt. Knoflookgarnalen worden speciaal opgediend in ondiepe eenpersoons aardewerken kommetjes of cazuelitas.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de garnalen aan beide kanten met zeezout en laat ze circa 15 minuten op kamertemperatuur staan.

Bereidingswijze

Vermeng olie, knoflook, laurier en chilipeper in een cazuela en sauteer ze bij matige warmte tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de garnalen toe en laat ze al roerend fruiten tot de garnalen net gaar zijn, dit duurt een minuut of twee (zijn de garnalen opaak in het midden, dan zijn ze voldoende gekookt).

Serveertip

Bestrooi ze met peterselie en dien ze meteen op in hete cazuelitas met daarbij wat knapperig brood om te dippen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top