mosselgratin.
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-07-2000
heb je ze al geproefd? Heerlijk!
Ingrediënten 4 personen
2 kg mosselen, 1 ui gehalveerd met schil, 2 teentje knoflook gehalveerd, mosselkruiden (verstegen met zout), scheutje witte wijn,
Gratin: kruidenboter, 1 ui grof gesnipperd, 1 el bloem, 2 dl slagroom, 75 gr. blauwe schimmelkaas, geraspte belegen kaas,
Bereidingswijze
Kook de mosselen in de witte wijn met de ui, knoflook en de mosselkruiden.
Als ze allemaal open zijn het mosselvlees uit de schelpen halen. Leg deze in een ovenschaal. Fruit dan de ui ? 5 min. Voeg dan de bloem toe en laat 5 min garen. Doe de slagroom en blauwe kaas erbij en laat op zacht vuur ? 10 min schudderen. De saus wordt dan dikker. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ?. Doe de saus over de mosselen en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal dan 10 min onder de grill tot er een bruin korstje opkomt. Serveer hier stokbrood bij.
Serveertip
Ook lekker als voorgerecht, geef dan iedereen ?n klein schaaltje
Laatste reacties
een heerlijk recept maar je moet wel van blauwe kaas houden,ik heb er van genoten en het is allemachtig machtig.
Van de week gegeten. Heerlijk! Alleen wat machtig als hoofdgerecht. groetjes Jules