Orak Arak
- Indonesisch,
- 10-20 min.
Een makkelijk en snel recept dat iedereen lekker vindt. Het is een groot succes onder mijn vrienden die het altijd voorgeschoteld krijgen als ze voor het eerst bij mij komen eten.
Ingrediënten 4 personen
300 gr gehakt, 1 ei p.p., 1 spitskool (4 p. middelgrote), ui, evt. paprika (geeft wat kleur aan gerecht), 2 bouillonblokjes, laos en djaheBenodigdheden
wok (kan ook in hapjespan o.i.d.)Voorbereiding
Spitskool, uien en paprika klein snijden. Eieren los kloppen.
Bereidingswijze
De uien en gehakt in de wok rul bakken. In een koekepan de geklutste eieren rul bakken (scrambled eggs). Bouillonblokjes kruimelen en erbij doen. Daarna de spitskool. Even doorroeren en eieren erbij doen (als je weinig tijd hebt kan je de eieren ook geklutst in de wok doen en daar al roerbakkend laten stollen). Laos en Djahe er door heen. Blijven roerbakken. Het gerecht is klaar als de kool gaar is. Succes!
Serveertip
Met rijst. Als het eten wat uitgebreider is (meer een kleine rijsttafel) serveer dan erbij: komkommer, kroepoek, sate of kipkluifjes, seroendeng en gebakken uitjes..