1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Beenham Met Paddenstoelen

Beenham Met Paddenstoelen

Door: geeske

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 ui
2 teentjes knoflook
40 gram boter of margarine
1 beenham
1 dl droge witte wijn
200 gram diverse champignons
2 bosuitjes
1 dl room culinair
peper
zout



Mmmmm....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een ruime braadpan en fruit de ui met de knoflook in 2 minuten goudgeel en glazig. Voeg de beenham toe en bak hem rondom bruin. Schenk de wijn langs de kant van de pan bij het bakvet en laat de beenham in 45 minuten op een laag vuur gaar braden.
Maak de paddestoelen schoon en snij ze grof. Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringen. Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de paddestoelen toe en stoof ze 10 minuten mee. Neem de beenham uit de pan en laat hem 5 minuten onder een stuk aluminiumfolie rusten.
Schenk de room culinair bij het bakvet en breng de saus aan de kook. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Snij de ham in plakken en leg ze op een mooie schaal. Verdeel de paddestoelen eromheen. Garneer met de bosui.

Serveertip

Lekker met broccoli en aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top