1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Kokosjam

Kokosjam

  • Joods,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2000

Ingrediënten


500 g geraspte gedroogde kokos, 2 el oranjebloesem- of rozenwater, 500 g suiker, 2 el citroensap, eventueel 100 g blanke amandelen of 100 g pistaches (fijngehakt)



Deze jam werd in Egypte met Pesach gemaakt. Bij een Indiase versie gaat er kardemom in de siroop.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bereidingstijd is exclusief de weektijd van de kokos.Sprenkel het oranjebloesem- of rozenwater over de kokos en giet er zoveel water bij tot het net vochtig is. Roer door elkaar. Laat een nacht weken en zacht worden.

Bereidingswijze

Maak een siroopje door de suiker met 150 ml water en het citroensap een paar minuten te laten koken. Voeg de geweekte kokos toe en breng het geheel, onder voortdurend roeren, langzaam aan de kook. Haal de pan zodra het mengsel kookt van het vuur af. Laat het een beetje afkoelen en giet het in potten.Dien de kokosjam op in een kom, bestrooi desgewenst met gehakte amandelen of pistaches.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shalomshalom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shalomshalom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top