1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Gemici Pilaf

Gemici Pilaf

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2000

Ingrediënten 4 personen


150 gr. langkorrelrijst, 6 ons visfilet
(neem wat je lekker vind)1 e.l. olie, sap van 2 citroenen, zout, peper, 1 t.l. paprikapoeder, 4 hard gekookte eieren, 2 e.l. fijngeknipte peterselie, 3 e.l. zachte boter en 1 1/2 dl melk.



Zeemans pilav.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de rijst en kook hem daarna vier min. in water met zout.
Giet af in een zeef.
Breng een flinke pan met water aan de kook en hang de zeef in de pan maar zorg dat het water de rijst niet raakt. Stoom de rijst met de deksel op de pan zo,n 20 min.
Was de vis.
verwarm de oven voor op 180 gr.
Doe de olie het citroensap en wat water in een pan en verhit het.
Voeg ook wat zout, peper en paprika toe.
Laat de vis in dit kokende vocht in 5 min gaar worden.
Schep de vis uit de pan en snijd in stukken.
Snij de eieren in plakken.
Meng de stukken vis met de eieren en de peterselie. Meng dit door de rijst.
Doe dit over in een ovenschaal.

Bereidingswijze

Roer de boter door de melk en giet dit over de rijst met vis.
Zet de schaal 13 a 15 min. in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamal_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamal_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top