1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Opor

Ajam Opor

Door: indonesische_keuken

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2000

Ingrediënten


1 kip, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 4 kemiries, 1? theelpel ketoembarpoeder, 1 theelepel trassie, 1 stengel sereh, ? vingerlengte laos, 2 salamblaadjes, 1 theelepel asem, 1 theelepel suiker of goela djawa, 5 djeroek poeroetblaadjes, ? blok santen, 2 bouillonblokjes of zout.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze met de kemiries, ketoembar en trassie en smeer de kip hiermee in. Kook de stukken kip in een pan met ruim water (het kippevlees moet 1 cm
onder water staan), op een niet te hoge warmtebron met het deksel op de pan. Voeg, zodra het water kookt, de sereh, laos, salam, asem, goela djawa en djeroek poeroet toe. Laat na 10 minuten de santen erin smelten en doe de bouillonblokjes erbij. Houd de pan half open, zodra de santen is gesmolten. Roer telkens en voeg zo nodig heet water toe, want het gerecht mag niet droog zijn. Bereid het gerecht ver voor het eten, want hoe langer het blijft staan des te beter kunnen de kruiden intrekken en hoe lekkerder het zal worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van indonesische_keuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top