1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Griekse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Grieks, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2000

Ingrediënten 4 personen


100 gr. bloem
2 eieren
1 3/4 dl (volle) melk
3 zakjes vanillesuiker
boter voor invetten
350 gr. kersen
1 eetlepel poedersuiker


Verder heb je nodig


Ovenschaal 22 cm.
beslagkom
slagroomklopper


Nagerecht voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 oC(hetelucht 200)
zeef de bloem in een beslagkom
klop een beslag van v.d. bloem met de eieren,
melk en de vanillesuiker
vet de ovenschaal in
was de kersen en ontpit ze
schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel
de kersen erover.
laat de clafoutis midden in de oven in ca. 40
minuten gaar worden
Laat de clafoutis afkoelen tot lauwwarm
en bestrooi hem met de poedersuiker.

Lekker met creme fraiche of slagroom.

Eet ze!

N.Viehmann



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nviehmann


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nviehmann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top