lamsvlees met groenten

  • Nederlands, Ovenschotel
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-07-2000


In een aardewerken ovenschotel worden gerechten gaar, zonder dat er vet nodig is. De schaal wordt voor gebruik minstens 1 uur in koud water gelegd, zodat hij in de oven niet uit elkaar springt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g mager rookspekblokjes
200 g lamstooflapjes
zout
peper
1 sinaasappel
1 glas uitte wijn
3 kruidnageltjes
1/2 kaneelstokje
1 laurierblad
15 kleine uitjes of sjalot-teentjes
500 g krielaardappeltjes
1 prei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De spekblokjes in een braadpan uitbakken. Het lamsvlees in blokjes snijden, met wat zout, peper en 1 eetlepel sinaasappelrasp omscheppen en in het spekvet rondom bruin bakken. Lamsvlees en spekblokjes in de schaal scheppen, zonder het vet. De uitjes, krieltjes, in ruiten gesneden prei erbij leggen, de kruiden ertussen leggen en het sap van de sinaasappel en de wijn erover schenken. De braadschotel sluiten en in een koude oven zetten. De oven dan inschakelen op 200?C en het gerecht in 2 uur gaarstoven. Of een magnetron-braadschotel gebruiken en het gerecht in 30 minuten inschakelen op vol vermogen en het gerecht iedere 10 minuten omscheppen. De groenten dan pas de laatste 10 minuten toevoegen.

Serveertip

Lekker met een salade van verschillende slasoorten, rode kool en een gesnipperd appeltje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten