Aardappel-Linzensoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-07-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
2 eetlepels boter
1/2 groene paprika
300 g linzen
1 1/2 l water
1 laurierblad
? 6 gekneusde peperkorrels
1/2 eetlepel zout
3 aardappelen (geen afkokers)
150 g grove metworst of salami
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De gesnipperde ui in de boter goudgeel fruiten. Het vruchtvlees van de paprika in reepjes snijden en even meebakken. De linzen met het water aan de kook brengen, afschuimen, de specerijen (in een thee-ei) en het zout toevoegen en in ? 45 minuten gaar koken. De aardappelen in blokjes en de droge worst in halve plakjes snijden en samen met de ui, de paprika het laatste kwartier mee koken. Het thee-ei verwijderen en de soep op smaak afmaken en serveren met sneden grof boerenbrood, belegd met een plakje Kernhem, die even onder een hete grill gezet zijn.

Serveertip

Variatie: met 2 stengels bleekselderij in plaats van paprika, 1 kruidenbuiltje, witte bonen en kleine gehaktballetjes.

Laatste reacties

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 28-01-2002

Een heerlijk gevulde winterse soep! Groet, Wilma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten