Aardappel-Linzensoep
- Nederlands, Soep
- 60-120 min.
- Geplaatst op 22-07-2000
Ingrediënten 4 personen
1 ui2 eetlepels boter
1/2 groene paprika
300 g linzen
1 1/2 l water
1 laurierblad
? 6 gekneusde peperkorrels
1/2 eetlepel zout
3 aardappelen (geen afkokers)
150 g grove metworst of salami
Bereidingswijze
De gesnipperde ui in de boter goudgeel fruiten. Het vruchtvlees van de paprika in reepjes snijden en even meebakken. De linzen met het water aan de kook brengen, afschuimen, de specerijen (in een thee-ei) en het zout toevoegen en in ? 45 minuten gaar koken. De aardappelen in blokjes en de droge worst in halve plakjes snijden en samen met de ui, de paprika het laatste kwartier mee koken. Het thee-ei verwijderen en de soep op smaak afmaken en serveren met sneden grof boerenbrood, belegd met een plakje Kernhem, die even onder een hete grill gezet zijn.
Serveertip
Variatie: met 2 stengels bleekselderij in plaats van paprika, 1 kruidenbuiltje, witte bonen en kleine gehaktballetjes.
Laatste reacties
Een heerlijk gevulde winterse soep! Groet, Wilma