1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Omelette Siberienne Met Vlam

Omelette Siberienne Met Vlam

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2000

Ingrediënten 4 personen


Eiercake in plakjes, 4 eetl. vruchtencompote of taartfruit, 2 eetl. Marasquin of vruchtenlikeur, 4 eiwitten, 4 eetl. suiker, ijs en 1 glas flambeerrum of cognac.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, vetvrije beslagkom. mixer, grill op hoogste stand, ev. spuitzak met gekartelde spuitmond, bestek, metalen soeplepel, gasvlam (afzuigkap uit).



Een heel bijzonder nagerecht om met hele goeie vrienden van te genieten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bedek de bodem van de schaal met de cake.
Meng de compote met de Marasquin en schep dit er overheen.
Klop de eiwitten stijf met de suiker.
Zet de grill of oven met bovenwarmte op de hoogste stand.
Schep het ijs in de schaal en bedek dit volledig met het eiwit.
Gebruik een spuitzak voor een fraai motief.
Plaats de schaal onder de grill voor een goudbruine korst.
Verwarm de drank in de soeplepel boven de vlam (afzuigkap uit !).
Giet dit op de omelette en dien het geheel vlammend op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chicken_tonight


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chicken_tonight
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top