Rode Wijnsaus

  • Saus/dressing
  • 10-20 min.

Een klassieke rode wijnsaus

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr. boter, 50 gr. fijngehakte sjalotten, 1 fijngehakt worteltje, 2 takjes tijm, 3 dl. rode wijn (scheutje port), 2 dl. fond (naar keuze vis, vlees of wild) 1 dl. slagroom, peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1) Smelt 25 gr. van de boter in een pannetje en fruit hierin de sjalotten, de wortel en de tijm tot de sjalotten glazig zijn.

2) Schenk de wijn (de port) en de fond erbij en breng dit aan de kook. Laat het geheel minimaal 15 minuten koken tot er ca. 1 1/2 dl. over is.

3) Zeef het vocht boven een schone pan. Schenk de room erbij en kook de saus ca. 5 minuten op redelijk hoog vuur.

4) Snijd de rest van de koude boter in stukjes. Klop op laag vuur de boter stukje voor stukje door de saus. Voeg pas een volgend stukje toe als het eerste helemaal gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

procmeth avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten