Chocolade Marsepeinbrood

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
115 gr. zachte boter ongezouten, 150 gr. rietsuiker, 2 losgeklopte eieren, 3 eetl. cacaopoeder, 150 gr. zelfrijzendbakmeel, 130 gr. marsepein, 4 eetl. pure chocolade chips.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, broodvorm, bakpapier, beslagkom, rooster.

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 180 gr. vet de vorm in en bekleed die met bakpapier.

Bereidingswijze

klop de boter en de suiker licht en schuimig.
voeg 1 voor 1 de eieren erdoor klop ze steeds goed erdoor.
Zeef de cacao en bakmeel boven het mengsel en spatel dit erdoor.
snijd de marsepein met een mes in dobbelsteentjes en vermeng ze in een kom met de chocoladechips.
houd ongeveer 4 eetl. apart en spatel de rest door het deeg.
schep het deeg in de broodvorm, strijk de bovenkant glad en strooi de achtergehouden marsepein-chocolade erop.
Zet het brood in de oven en laat het in 45=50 min rijzen en stevig worden.
Laat het na een paar min. in de vorm op een taartrooster afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten