1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapas
  5. Tapas van vlees, chorizo en olijven

Tapas van vlees, chorizo en olijven

Door: goliath

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2000

Ingrediënten 4 personen


250 gr varkensoester
- 0,5 eetl olijfolie
- 1 theel tijm, vers
- 4 plakken chorizo van 0,5 cm dikte
- 100 gr knoflookolijfen, zonder pit



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes.
Meng ze met 0,5 eetlepel olie en de tijm en laat het buiten de koelkast op temperatuur komen.
Snijd de plakken chorizo in vieren.
Bak de blokjes vlees en de chorizo in een hete koeoepan, op halve stand en bak ze zachtjes rondom bruin en rose van binnen(ca. 7 min.).
Schuif het vlees tijdens hat bakken over de bodem.
Voeg de olijfen toe en bak ze 2 min. mee.
Warm serveren in een schaaltje, geef er cocktailprikkers bij.

Serveertip

Chorizo is een droge Spaanse paprikaworst met rode peper, knoflook en rode wijn. Hij kan worden vervangen door cervelaat of salami. Voeg in dat geval wat paprikapoeder en cayennepeper aan het vlees toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top