1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. tagliatelle met noten en gorgonzola

tagliatelle met noten en gorgonzola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-07-2000

Ingrediënten 4 personen


* 2 zakjes walnoten a 45 gr.
* zout
* 4 lenteuitjes
* 1 grote stevige mango
* 150 gr gorgonzola
* 300 gr tagliatelle verdi
* 2 bekertjes zure room
* 1/2 bouillion tablet
* peper
* teentje knoflook



Een heerlijk Tagliatelle met walnoten, gorgonzola en mango. Maar kijk wel uit, want het is zo lekker dat je er niet genoeg van kan krijgen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Walnoten hakken en in ongeveer 2 min. bakken, bestrooien met zout. Uitje schoonmaken, mango in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Tagliatelle gaar koken. Intussen in een steelpan zure room, gorgonzola en bouillontablet al roerend zachtjes aan de kook brengen. Knoflook erboven uitpersen. Blijven roeren tot de kaas is gesmolten, saus nog ongeveer 5 min laten koken. Om het wat pitteger te maken op smaak brengen met wat peper en zout. Mangostukjes, lente uitjes in stukjes en de helft van de walnoten erdoor roeren en even meewarmen. Tagliatelle over de borden verdelen, en dan de saus erop. De rest van de walnoten erover strooien. Om het geheel te garneren kan je overgebleven reepjes mango gebruiken en wat ook heel leuk is om daar dan een halve walnoot op te doen. Let dan wel op dat je deze wel apart houdt.

Serveertip

Serveren met een lekkere gemengde salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top