Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Griekse keuken
  5. Moustalevria

Moustalevria

Door: ron_boesjes

  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1/2 liter druivesap
100 gr verse druiven
gehakte amandelen of walnoten
10 blaadjes gelatine
125 gr suiker
sesamzaad
kaneel



Druivesappudding

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm het druivesap met de suiker op een zacht vuur (Op een vlamverdeler is het beste). Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze slap zijn. knijp ze uit. Neem de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes er 1 voor 1 al roerend in op. Zet de pan in ijskoud water en laat de massa afkoelen tot het lobbig wordt. Schep de verse druiven door het mengsel. Spoel een vorm om met koud water. Giet de pudding in de vorm en laat het geheel afkoelen. Houd de vorm voor het storten even in een bak met warm water. De pudding laat zo beter los. Strooi de amandel of walnotenkruimels over de pudding.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ron_boesjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top