1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2000

Ingrediënten


10 g boter* 1 pot kersen (185 g)* 3 eieren* 1/2 dl. koffieroom* 1/2 dl. melk* 2 eetl. kirsch* 50 g suiker* 1 zakje vanillesuiker* zout* 75 g bloem.


Verder heb je nodig


Quichevorm van 24 cm doorsnee.


Voor de combi magnetron

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet een quichevorm in met 10 gram boter. Laat de kersen uitlekken. Vewrwarm de oven voor op 220 graden C.

Bereidingswijze

Klop de eieren, De koffieroom, de melk, de kirsch,de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout en de bloem. verdeel de kersen over de vorm en giet het vloeibare beslag erover. Bak de clafoutis af in 12 minuten. Combi hete lucht 220 graden C/magnetron middenlaag(30%).

Serveertip

Serveer de clafoutis een bolletje vanilleijs en slagroom of vanillesaus. Clafoutis kan zowel warm als lauw gegeten worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melonia


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melonia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top