1. Home
  2. Recepten
  3. Salade Met Notenen Kaas

Salade Met Notenen Kaas

  •  , Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2000

Ingrediënten 2 personen


6 bleekselderij stengels, 2 appels, 1,5 el limoen of citroensap, 50 gr walnoten, 2,5 el yoghurt, 2 el (noten) olie, zout, peper, 150 gr leerdammer kaas, enkele slabladeren(krul) 2 tl fijngesn bieslook.



Een maaltijdsalade die 's zomers lekker buiten genuttigd kan worden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bleekselderij schoon. Trek indien nodig, de draden eraf. Snij de stengels in de lengte in smalle repen envervolgens in blokjes. Leg de blokjes vervolgens 1 minuut in kokend water waaraan zout is toegevoegd. Laat de blokes daarna op een zeef uitleken en opdrogen. Schil de appels e snij het vruchtvlees eveneens in sblokjes. Sperenkel er 1 el citroensap over om het verkleuren tegente gaan. Breek de walnoten inkleine stukjes. Vermeng Yoghurt met de rest van heet limoen of citroensap en klop de olie erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Verwijder de korsten van de kaas. Snij het in kleine blokjes. Maak de slabladeren schoon en droog. Scheur de bladeren in stukjes. Leg de sla als bedjes op twee borden. Schep in een kom Bleekselderij en appel, noten, de helft van de kaasblokjes en het sausje luchtig door elkaar. Schep de salade op de slabedjes en verdeel de rest van de kaasblokjes erover.
Strooi bieslook erover.

Bereidingswijze

Geef sneetjes licht geroosterd bruin brood erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top