1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulash
  5. Hongaarse Goulash Uit De Romertopf

Hongaarse Goulash Uit De Romertopf

  • Hongaars,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 pond kip, bloem naar keuze, 4 tenen knoflook, 1 kilo rode en groene paprika, 3 grote uien,1 bouillonlokje voor een halve liter, flinke scheut wijn naar keuze,1 glas melk, 2 flinke eetlepels paprikapoeder mild, peper naar smaak


Verder heb je nodig


Romertopf, snijplank, mes, vergiet, oven


Slank gerecht, kruidig bijgerecht rijst en doperwtjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt de kipfilet in stukkjes en snijdt de ui en de paprika grof, de voorbereiding duurt 10 tot 15 minuten.

Bereidingswijze

Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden, doe alle ingredienten behalve de bloem in de romertopf roer ze door elkaar. Plaats hem in het midden van de oven. Haal de schotel na een half uur uit de oven en roer alles nog eens goed door, doe de schotel terug in de oven. Kijk na 20 minuten of alles gaar is. Als de schotel gaar is meng je de bloem met een scheut water en voeg dit al roerend aan de schotel toe. Plaats de schotel terug in de oven tot de massa weer kookt en gebonden is, roer wel af en toe om klonteren te voorkomen. In plaats van kip kan ook rundvlees of varkenslapjes gebruikt worden, de garingstijd is dan wel langer, voor varkens lapjes ongeveer een uur langer en voor rundvlees 2 uur.

Serveertip

Serveer met witte rijst en doperwten, doe een klontje dieetmargarine (light) door de doperwten en maak op smaak met nootmuskaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariannewestra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariannewestra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top