1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Spekkoek
  5. Spekkoek

Spekkoek

Door: sandradejager

  • Aziatisch, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2000

Ingrediënten


400 gram eierdooier, 300 gram poedersuiker gezeefd, 150 gram bloem, 500 gram zachte roomboter, 3 dl ongeslagen room, 210 gram eiwitten, 3 el. Speculaaskruiden



Je hebt er wat geduld voor nodig, maar het resultaat is heerlijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een kom de helft van de eierdooiers en de helft van de suiker tot een glad mengsel roeren. De helft van de bloem bij kleine beetjes tegelijk erdoor mengen en daarna de helft van de boter, ook met kleine beetjes tegelijk. Nu de helft van de room erbij doen. De eiwitten schuimig kloppen met de mixer op de hoogste stand en de helft al roerend door het beslag mengen. Hetzelfde doen in een andere kom met de overige ingredienten, met dit verschil dat na de eiwitten ook de speculaaskruiden erdoor gemengd worden. In een koekenpan (met steel) met een anti-aanbaklaag de spekkoek laagje voor laagje bakken onder de grill van de oven. Indien mogelijk de grill inschakelen op 100 graden; tijdens het bakken is de ovendeur geopend. Per laagje 5 a 8 minuten baktijd aanhouden. Voor het aanbrengen van een nieuw laagje de pan uit de oven nemen. Ieder laagje is zo?n 2 mm dik. Beide kleuren beslag afwisselen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandradejager
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top