Ovenschotel Chinese Kool

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2000

gerecht op smaak gebrscht met kip-tandoori. Een aparte smaaksensatie!!!!! (allerhande)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg aardappels, zout, 1 chinese kool (ca. 1kilo), 1 grote ui, 250 gr champignons, 2 bosuitjes, 1,5 eetl olie, 400 gr runder gehakt (kan ook half om half), 1 pakje rijke kruidenmix voor kip tandoori (pakje a 2 zakjes, honig), 125 ml creme fraiche, 2 eetl fijngehakte peterselie, 50 gr geraspte oude kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven of grill, ovenschotel.

Voorbereiding

schil de aardappels, halveer de grote en kook ze in weinig water met zout naar smaak in ca 20 min. gaar. Maak intussen de chinese kool schoon en snijd hem in dunne repen. Pel de ui en snipper deze. Maak champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Maak bosuitjes schoon en snijdt ze in dunne ringen. Verwarm de grill cq oven op e hoogste stand.

Bereidingswijze

Kook chinese kool met aanhangend water en zout naar smaak in ca 7 min. beetgaar en laat de kool goed uitlekken. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui in ca 3 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend met een vork rul en bruin. Schep de champignons erdoor en bak ze al omscheppend 3 minuten mee. Roer BEIDE zakjes rijke kruidenmix en de creme fraiche erdoor en neem na ca 1 minuut de pan van het vuur. Giet de aardappels af, laat ze uitdampen en prak ze met een vork of een aardappelstamper fijn. Schep de bosui en de peterselie erdoor. Verdeel de chinese kool over de bodem van een ovenschaal. Verdeel het gehakt mengsel erover en dek alles af met het aardappelkruim. Verdeel de kaas over het kruim en laat de aardappels onder de hete grill of in de oven ca 10 minuten gratineren.

EET SMAKELIJK

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Ovenschotel op tafel en scheppen maar!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten