1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Seroendeng

Seroendeng

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-07-2000

Ingrediënten 8 personen


125 gr kokos, 125 gr zoutloze pinda's of frites sticks, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl laos, 1 1/2 tl ketoembar, 1 tl djintan. 1 mespunt trassi, 1/2 tl asem, 1 el bruine suiker, 1/2 tl zoout, 4 el gefruitte uitjes, 3 a 4 el water.


Verder heb je nodig


Wok


Heerlijk kokosstrooisel bij Indische gerechten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe in een wok de kokos, knoflook, ketoembar, laos, djintan, koenjit, trassi, asem, bruine suiker zout en water. Bak dit gerecht zachtjes onder voortdurend omscheppen droog en lichtbruin. De kokos moet losjes aanvoelen. Meng daarna de pinda's en uitjes door het gerecht. Laat het gerecht goed afkoelen voordat je het in een bakje of trommeltje doet. Dit kan ong. 4 weken goed afgesloten bewaard worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top