1. Home
  2. Recepten
  3. Auberginespiesjes Met Krieltjes

Auberginespiesjes Met Krieltjes

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 aubergine, zeezout, 16 krieltjes (in schil), 1/2 potje gedroogde tomaten in olie, 1 zakje verse basilicum, zwarte peper, 16 cherry tomaatjes, 4 el olijfolie,


Verder heb je nodig


4 metalen of houten spiezen, keukenmachine, keukenpapier


Genieten zonder vlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aubergine wassen, schoonmaken en in 6 cm dunne plakken snijden. Plakken in lengte halveren, bestrooien met zout en ca 20 min. laten liggen. Intussen aardappeltjes in pan met weinig water en zout in ca. 5 min. beetaar koken. In zeef laten uitlekken.
In keukenmachine gedroogde tomaatjes en basilicum pureren tot grove pasta. Op smaak brengen met peper. Plakken aubergine droogdeppen met keukenpapier en bestrijken met tomatenmengsel. Elke plak stevig oprollen.
Afwisselend aubergine rolletjes, krieltjes, tomaatjes aan spiezen steken. Spiezen tot gebruik in koelkast leggen.

Bereidingswijze

Vtv spiezen op kamertemp laten komen.Spiezen rondom bestrijken met olie en op hete BBQ in 6 min rondom mooi bruin roosteren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top