1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. granite van frambozenbier

granite van frambozenbier

Door: riny

  • , Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-07-2000

Ingrediënten 4 personen


100g suiker
sap van 1 citroen
1 klein blikje frambozen op siroop (inh.200g)
1 flesje frambozenbier (3dl)
enkele schijfjes limoen



Licht en fris, Lekker tussen gerechten in om de smaak te neutraliseren. Aanrader!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Suiker met 1,5 dl water en citroensap in steelpan verhitten.
Frambozen met siroop door een zeef drukken en bij de suikersiroop doen.
Frambozenpuree mengen met frambozenbier.
Frambozenmengsel in een ruime platte schaal schenken en afdekken met plasticfolie en in vriesvak plaatsen.
Na 2 uur halfbevrorenpuree met vork losmaken en door nog niet bevroren deel van frambozenpuree roeren.
Elk uur herhalen tot na 6 uur al het vocht bevroren is.
Voor serveren granite in couper scheppen.
Serveren met schijfjes limoen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top