1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Sebzeli Tavuk Guveci

Sebzeli Tavuk Guveci

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 scharrelkip van ruim een kio, 250 gr. sperziebonen in stukjes, 2 uien grof gehakt, 2 courgettes in blokjes, 2 aubergines in schijven, 2 e.l. boter, 3 tomaten, ontvelt en in vieren gesneden, zout peper en 2 t.l. paprikapoeder.


Verder heb je nodig


Dit gerecht wordt in turkije in de Guvec (djuvetsj) gemaakt. Dit is een aardewerken pan/schaal.
Heb je die niet gebruik dan een romertopf.


Kip met groente uit de guvec

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de kip in met peper en zout. Oook de buikholte.
Kook de kip 10 min in kippenbouillon.
Kook de groente behalve de aubergine en de tomaat 4 min in de bouillon. Haal ze eruit en laat uitlekken.
Bak de aubergineschijven in de hete boter snel bruin en haal ze uit de pan.
Verdeel de kip in stukken en doe ze in de guvec.
Doe ook de groente er bij.

Bereidingswijze

Verdeel de aubergine en de tomaat over de schotel.
Bestrooi het geheel met nog wat zout en peper en paprikapoeder.
Doer er 1 1/2 d.l. bouillon bij.
Zet de guvec (met de deksel erop) in een op 180 gr. voorverwarmde oven. Na een uurtje is de kip gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamal_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamal_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top